• Landsdækkende levering
  • Vi har prisgaranti
  • Mulighed for finansiering
  • E-mærket webshop

Hvilken madras til dårlig ryg?

Bedste madras til dårlig ryg

Mange af os har prøvet at vågne om natten eller om morgenen, og have ondt i ryggen. Man føler sig ikke veludhvilet og dagen starter forkert. Man ved af erfaring, at ens søvnmønster har meget at sige, på hvordan ens dag bliver. Så det har faktisk stor betydning, hvilken madras man vælger, når den nye seng skal købes.

Hvilken madras skal man så vælge til en dårlig ryg? Vi kan som eksperter ikke sige, hvad den bedste madras er til en dårlig ryg, men vi kan som eksperter vejlede, og sammen finde den rigtige madras til netop din ryg. I dag findes der rigtig mange gode madrasser, og de forskellige leverandører bliver bedre til at producere lige den madras, der passer til dit behov. Vi skal ikke mange årtier tilbage hvor Nozag fjederen var at fortrække, og hvor komfortzoner var noget man ikke kendte til. I dag findes der et utal af muligheder indenfor madrasser, nu snakker man om komfortzoner – posefjedre – skulder/hoftezoner mm. Derfor er det også vigtig, når den nye madras skal vælges, at man kommer ind i butikken og prøver sig frem. Lad dig ikke lokke af de billige net-tilbud, medmindre man har prøvet den inden. Man kan ikke købe den perfekte madras uden at man er blevet vejledt og har prøvet den.

 

Sådan vælger du den bedste madras til dårlig ryg:

  • Besøg en forhandler, hvor du har god til at prøve madrassen
  • Madrassen hårdhed og størrelse skal passe din kropstype
  • Når du tester madrassen, skal din rygsøjle være lige
  • Tag altid overtøj af og læg dig ordentligt på madrassen
  • Vend dig gerne et par gange og prøv forskellige sovestillinger
  • Tag imod råd og vejledning fra eksperterne i butikken

 

Hvor skal man starte?

Når man er parat og klar til at skulle købe en ny madras, er det som sagt en rigtig god idé at komme forbi en af vores butikker og få råd og vejledning. Vi ser ofte folk lægge sig halvt op på madrassen med benene ud over kanten, når man skal prøve. Overtøjet er heller ikke kommet af, og faktisk har man lidt travlt. Gør dig selv den tjeneste at afsætte god tid, tag jakken af og vær afslappet. På den måde får man den absolut bedste fornemmelse af, hvad der er rigtig og hvad der er forkert. Brug den tid det tager at ligge på madrassen. Skift gerne sovestillinger for at mærke om madrassen giver den rigtig støtte hele vejen rundt. Sørg for at kroppen ligger inden for de forskellige komfortzoner. Hvis du f.eks ligger halvt på madrassen, men benene ud over enden, kan vi med sikkerhed fortælle, at du ikke ligger korrekt, i og med at overkroppen ligger ved hofte-zonen, hvor den skulle befinde sig ved skulder-zonen. Så op og ligge rigtig på madrassen - og slap af.

 

Hvordan ved jeg at jeg ligger rigtig?

Vi er så heldige, at kroppen nok skal fortælle, hvis ikke den kan lide underlaget og ikke føler den får den rigtige støtte. Derudover står vi klar med vores vejledning og viden.
Det er vigtigt at man ligger rigtigt på sin madras, så når man besøger os for at prøve madrassen, skal man blandt andet ligge på siden. Her kigger vi på om man ligger rigtig på madrassen, ved at tjekke at ens rygsøjle ligger lige. Når man ligger på siden skal skulderen og hoften ligge sådan, at rygsøjlen ligger lige. En anden god ting er også at lægge sig om på ryggen og mærke efter om en hånd kan komme ind under lænden. Føler man at hånden er for nem at føre ind mellem lænd og madras, er den for hård. Føles den stram, er den for blød. Den skal kunne føres jævnt ind, for at man har den rette hårdhed. I nogle tilfælde kan det være svært at vælge den rigtige madras. Man ligger på den i kort tid i butikken og synes den er fin, men er det stadig gældende efter en nat eller to. Hos Sengekompagniet har man returret på de forskellige mærker af madrasser, men forhør dig om det ved besøget.

 

Tilbage til FAQ