dun_silke_bambus_fiber_dyne_sengekompagniet

Valg af dyne

Når du vælger din dyne, skal du gøre dig nogle overvejelser i forhold til dig selv, og det rum du sover i, da dette vil have indflydelse på din oplevelse af din dyne.

Hvad skal man tage højde for ved valg af dyne?

 • Temperaturen i soveværelset har en stor betydning, hvis du eksempelvis sover med vinduerne åbne om vinteren og rummet derfor er meget koldt, vil du skulle bruge en varmere dyne end, hvis du sover med vinduerne lukket og radiatorerne skruet op på fuldt blus.
 • Din kropstemperatur har en betydning, er du en person der er meget varm, skal du have en lettere dyne end, hvis du har tendens til at fryse meget, hvor en tykkere dyne vil være en fordel.
 • Da vi har forskellige præferencer til, hvor varmt vi vil have det under dynen, skal dette naturligvis tages med i betragtning. Det er naturligvis de færreste der ønsker at vågnet sveddryppende, men, hvor varm dynen skal være er langt hen ad vejen et præference spørgsmål.
 • Skal dynen være tung eller let? Det findes der mange meninger om. Typisk vil en tung dyne være en smule varmere, end en let dyne, da fyldet oftest er en smule anderledes, og kroppen bliver omsluttet mere end ved den lette dyne. Dundyner med småfjer i, er derfor oftest tungere end fiberdyner, og det er derfor et spørgsmål om, hvilken følelse man selv bedst kan lide.
 • Hvor høj er du? Det kan have en betydning for de fleste. Grunden er at ikke alle syntes at det er rart, at fødderne stikker ud i fodenden. Man bør derfor overveje, om man skal have en dyne i 200 cm eller i 220 cm, alt efter højden. Er man eksempelvis 190 cm. Høj, vil det være en fordel at have en dyne der er 220 i længden.

Vi har prisgaranti

Hvis du mod forventning skulle finde samme produkt billigere et andet sted, kan prisgarantien dække. Klik på logoet for at læse om vores prisgaranti.


dun

Dun dyne

En dundyne består af naturfyld, enten i form af andedun, gåsedun, edderdun eller moskusdun. Dyner med naturfyld er kendetegnet ved at være lette og fantastiske til at isolere, samtidigt med at naturfyldet også har en god evne til at være åndbart, så overskudsvarmen nemt kan komme ud af dynen, så der sikres en god temperatur.

Naturfyldsdyner fås som både sommer, vinter og helårsdyner. Har du allergi, behøver du ikke være nervøs for at vælge en dyne i naturfyld, da der findes mange dyner der er ligeså allergivenlige som dyner med syntetisk fyld.


dyne_dun_svanemærket_andbefalet_af_dyrenes_beskyttelse_sengekompagniet

 • Fyldig: Dundyner er ofte mere fyldige end silke- og fiberdyner.
 • Let: Da dun i sig selv ikke har den store vægt, vil en dundyne ofte føles let.
 • Volume: Dundyne kræver en stor mængde dun, har disse en højere volume.
 • Vaskbar: Dundyner kan vaskes, men bør kun vaskes efter behov.
 • Allergi testet: Nogle dundyner er allergitestede og godkendt. Så du behøver ikke frygte allergi ved køb af dun.
 • Isolerende: Dundyner er utroligt gode til at omslutte kroppen, og derfor er disse mere isolerende.
 • Årstids bestemte varme egenskaber: Dundyner kan vælges som sommer, helårs og vinterdyner.

Se udvalget af dundyner her


fiber_struktur_closeup

Fiber dyne

En fiberdyne er et godt og ofte et billigt alternativ til en dundynen. Fiberdyner er lette og de bruges ofte som sommerdyner, da de har en god egenskab til at transportere sved væk fra kroppen, så du holdes kølig hele natten og sikre den bedste nattesøvn.

Fiberdyner er allergivenlige og kan tåle gentagende og hyppigere vask, end allergivenlige dundyner kan. Hvis man har allergi og vil være helt sikker på, at dynen tager højde for dette, vil en fiberdyne være den helt perfekte dyne til dig.


auping_syntet_fiberdyne_sengekompagniet

 • Vaskbart: Tåler hyppig vask.
 • Allergi venlig: Grundet at denne type dyne tåler hyppig vask, er den meget allergi venlig.
 • Let: Fiberdyner er utroligt lette, og derfor meget behagelige.
 • Isolerende: Fiberdyner kan være lige så gode til at isolere som eksempelvis dundyner.

Se udvalget af fiberdyner her


natural_bambus

Bambus dyne

Bambusdyner er kendetegnet ved at have gode absorberende og fugtafgivende egenskaber, dette sikre en temperaturregulerende følelse. Det betyder derfor at dynen vil føles kølig når det er varmt, og den vil føles varm når det er køligt.

Dens absorberende egenskaber vil sikre at miljøet omkring sengen vil føles mere tørt. Et tørst miljø omkring sikre også at husstøvmider ikke trives, da husstøvmider trives bedst i fugtige miljøer såsom i bomuld.

En bambus dyne er derfor et rigtig godt alternativ til dig, der ønsker en dyne i naturfyld, men som ikke ønsker dun. En dyne i bambus er også fra naturens side antistatisk.


auping_bambus_dyne_sengekompagniet

 • Let: Bambusdyner er naturligt lette og behagelige at sove med.
 • Tynd: Bambus dyner er ikke så fyldige som dun- og fiberdyner.
 • Ventilerende: Bambusdyner har en fantastisk evne til at ventilere.
 • Temperatur regulerende: Bambus er fugt og svedtransporterende, og den vil derfor være kølig når det er varmt og varm når det er koldt.

Se udvalget af bambusdyner her


hvid_silke_dyne

Silke dyne

Silkedynen er det perfekte alternativ til dundynen. Silkedynen har fantastiske egenskaber når det kommer til at lede sved og fugt væk fra kroppen, samt at den er mere åndbar, og det giver derfor en rar og tør fornemmelse i gennem hele din nattesøvn.

Silkedyner fås i væld af forskellige størrelser og fyldmængder, samt en række valgmuligheder til dynevår, der både fås i bambus og kæmmet bomuld. Der er derfor en fantastisk mulighed for at finde lige den dyne, der passer til dig.


sopire_silke_dyne_sengekompagniet

 • Let: Silke er fra naturen et let materiale, og dette giver derfor silkedyner deres lethed.
 • Tynd: Silkedyner er ikke ligeså fyldige som dun- og fiberdyner.
 • Ventilerende: Silke har fra naturens side, en fantastisk evne til at ventilere.
 • Temperatur regulerende: Silke har en fantastisk evne til at holde dig kold når det er varm, og varm når det er koldt.
 • Årstids bestemte varme egenskaber: Silkedyner fås som sommer, vinter og helårsdyner.
 • Skal kun luftes: Silkedyner skal ikke vaskes, men blot luftes. De kan renses, hvis behovet opstår.

Se udvalget af silkedyner her

Forklaring på mærkninger


NOMITE er din sikkerhed for, at din dyne også er god for dig, der er allergisk overfor husstøvmider. Dette sikres ved, at dyne- og pudevår er så tætvævet at husstøvmider ikke kan trænge ind i dynen, du kan derfor trygt købe en dundyne, når denne bære NOMITE certificeringslogoet.