Hvad er en kontinentalseng?

Kontinentalseng opbygning


En kontinentalseng er et populært valg

En Kontinentalseng er blevet et meget populært sengevalg, hvis man ikke lige ønsker sig en elevationsseng. Selve sengen er bygget op med en boksmadras (base) som fundament, som enten er lavet af komfortskum eller med fjedre. Derefter kommer en endnu vigtigere del, nemlig den vendbare madras, hvor alle zonerne m.m. ligger i. Øverst kommer topmadrassen som giver den sidste komfort.  De 3 lag som sengen er bygget op på, giver en kontinentalseng en højde, der både er nem at komme i om aftenen, men også nem at komme ud af om morgenen.

Når vi snakker dobbeltsenge, kender vi alle til problemet med ”revnen i midten af sengen”. Den slipper man for med en kontinentalseng, da springmadrassens 2 kerner ligger helt tæt sammen omkranset af et stort betræk, som sluttes af med en stor topmadras. På den måde vil man føle at hele liggefladen er en stor flade, og på den måde er det ligegyldigt, hvor man befinder sig i sengen, du har samme skønne komfort uanset hvor du ligger. I en Kontinentalseng får man bare en bedre og anderledes liggekomfort samt fantastisk søvn oplevelse.

Der findes mange billige kontinentalsenge, og igen er det vigtig at slå fast at pris og kvalitet hænger sammen. Det er en rigtig god idé at komme ned i butikken og mærke efter og se vores udvalg af kontinentalsenge. Vær opmærksom på at nogle producenter nedprioriterer boksmadrassen for at holde prisen nede. Så undersøg selv hvad de forskellige lag indeholder og husk, at boksmadrassen er en lige så vigtig del som springmadrassen og topmadrassen.

I Sengekompagniet, går vi ikke på kompromis med kvaliteten. Dermed ikke sagt at vi ikke har en kontinentalseng til en god pris, men vi står indenfor at kvaliteten er i top på vores senge.

Alt i alt har vi at gøre med en meget flot seng som indbyder til hygge, hvile og ro - og ikke mindst en god nattesøvn, som gør at man vågner veludhvilet og klar til dagens gøremål.
 

Hvordan opbygger jeg min kontinentalseng og i hvilken størrelse?

Der er mange muligheder når man skal opbygge sin kontinentalseng. Vi vil her prøve på bedste måde at beskrive hvilken ting der er værd at tage med i sine overvejelser, når den nye kontinentalseng skal vælges.

Vi får tit spørgsmålet om, hvordan får man leveret en kontinentalseng i 180x200 cm. Det er ikke noget problem. Sengen kommer i flere stykker og sættes derefter sammen. Og det er også det der gør at man kan sammensætte sin helt egen kontinentalseng. 

Og en kontinentalseng fås i mange forskellige størrelser. Lige fra en enkeltseng i 90x200 cm eller 90x210 cm til en trekvartseng på 140x200 cm, en dobbeltseng på 180x200 cm eller 180x210 cm og helt op 210x210 cm.

Hvis du søger andre mål, der falder lidt uden for de gængse, fås en kontinentalseng også i størrelser som 105x200 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm - og med ekstra længder som f.eks. 160x210 cm.

Med alle de muligheder er der også en kontinentalseng der passer ind i dit soveværelse.
 

Valg af sengeben til en kontinentalseng

Vi anbefaler at du vælger så lave sengeben som muligt, da en kontinentalseng i sig selv er høj. Så 10-12 cm ben vil passe perfekt. Man kan også vælge at stille den på en sokkel. Har man behov for opbevaring under sin kontinentalseng, skal man vælge 19 cm høje sengeben - en bedroller er ca. 18 cm høj.

 Kontinentalseng opbygning boxmadras

Boxmadrassen i en kontinentalseng er vigtig

Basen er den nederste boks på en kontinentalseng. Man kan også vælge at kalde det fundamentet, da det er bunden på sengen.  Hvis man vælger en base til ens kontinentalseng med komfortskum, får man en mere fast liggekomfort end hvis man valgte en base med fjedre. Man ligger dybere i en base med fjedre, da man egentlig ligger på dobbelt fjedre. Der er ingen af mulighederne, der er mere rigtige end en anden. Det er simpelthen liggekomforten der er anderledes. Nogle elsker den puttende fornemmelse ved at ligge dybt i sin kontinentalseng, mens andre gerne vil ligge mere højt. Det vigtigste er, at man ligger rigtig og har en lige rygsøjle, og det kan vi heldigvis hjælpe med at se.

 

Springmadrassen - den mellemste madras i en kontinentalseng

Den vendbare madras eller springmadrassen, er den hvor du vælger din fasthed. Det er den, der ligger oven på boksmadrassen. I nogle tilfælde - afhængig af leverandør - har du muliglighed for at vælge fjedre typer og fastheder. Alle morderne springmadrasser til kontinentalsenge er i dag udstyret med pocketfjedre. Pocketfjedren har mange støttepunkter, og jo flere pocketfjedre der er, jo mere støtte får man. Der findes forskellige typer fjedre, de mest kendte er pocket- eller multipocketfjedre, men navne som Aloy er også en fjedre type man kan støde på. Som tommelfingerregel skal man gå efter en springmadras med multipocketfjedre, hvis man vejer over 95 kg. Du kan også vælge latexkerner. En latexkerne kan være 18 cm høj og indeholder ingen fjedre. Latex er et naturprodukt som har en rigtig god åndbarhed, og god kvalitet.
Det er en god idé at komme ned i butikken og prøve sig frem, og få den helt rigtig rådgivning. Vi mennesker er jo heldigvis ikke ens, så måske skal I have vær jeres fasthed, og det kan heldigvis også lade sig gøre i en kontinentalseng.

 Kontinentalseng opbygning springmadras

Topmadrassen - prikken over i'et til ens kontinentalseng

Til sidst afslutter man med en topmadras. Topmadrassen kan man godt kalde ”prikken over i´et” til ens nye kontinentalseng. Topmadrasser  giver den sidste komfort og er med til at afslutte hele sengen og give et helhedsindtryk. Der findes et stort udvalg af topmadrasser, og igen er det en god idé at sætte sig ind i hvad ens behov er.
Er man til skum, latex el. memory, skal betrækket være vaskbart eller spiller det ingen rolle. En latex topmadras vil være at fortrække, da latexen er ventilerende og afleder let varme. Memory-skum-topmadrassen kan føles lidt varmere, men som en bonus, så former den sig efter din krop, hvilket betyder en øget tilpasning og støtte.

En kontinentalseng er en komplet løsning 

Med en kontinentalseng får du en komplet løsning til soveværelset - ikke bare en yderst komfortabel seng, men også en seng hvor der er tænkt på design og stil, som passer ind i den indretning du foretrækker. Og kombinationsmulighederne er mange. Dels findes en kontinentalseng i et utal af størrelser og du kan sammensætte boxmadras, springmadras og topmadras på mange måder, så den nye kontinentalseng netop er tilpasset dig og din optimale liggekomfort. Og så er der naturligvis designet - skal din nye kontinentalseng være comfy med stort hovedgærde, så du slipper for en masse puder i ryggen når du skal se TV? Eller måske skal den have et moderne look og en kombination af smarte farver, træ og bløde kurver. I Sengekompagniet er vi ret sikre på at vi har en kontinentalsseng der lige præcis passer dig.

KØB EN KONTINENTALSENG HER!